Selamat Datang Ke Blog Pembodohan Minda Sudah Tamat

Latest Writings

Gambar Anak Mawi Dan Ekin

ini merupakan gambar puteri mawi dan ekin




Sumber : Beautifulnara.com

Baca Selanjutnya Gambar Anak Mawi Dan Ekin

.

Apa Itu Lynas?


Review Syarikat
Kawasan
Wawasan lynas 'adalah untuk menjadi pemimpin dalam Bumi Rare untuk masa depan yang cerah. Wawasan ini direalisasikan melalui kesungguhan dan aktiviti harian orang-orang kita. Kami merancang untuk menjadi penanda aras untuk keselamatan bekalan dan pemimpin dunia dalam kualiti dan tanggungjawab alam sekitar kepada pelanggan antarabangsa.

Apa yang kami laungkan
Kami komited untuk keselamatan dan kesihatan pekerja kami, rakan kongsi perniagaan kami dan orang awam. Lynas akan memberi sumbangan penting ke arah pembangunan pesat dengan terus bekerja untuk mengurangkan jejak alam sekitar dan memberikan sumbangan positif kepada masyarakat di mana kita hidup.

Strategi
Lynas Sekuriti Australia (ASX) Bursa 100 syarikat tersenarai, dengan strategi untuk mewujudkan sumber yang boleh dipercayai, bersepadu sepenuhnya daripada Bumi Langka dari fikiran kami melalui ke pasaran, dan untuk menjadi penanda aras untuk keselamatan bekalan dan piawaian alam sekitar dalam Rare global.

Bumi jarang
Kami diragukan lagi ketagih kepada Rare Bumi. Elemen-elemen ini penting adalah tulang belakang kepada alat-alat yang kita gunakan setiap hari, serta teknologi yang akan menyumbang kepada kesihatan planet kita. Mereka adalah satu kumpulan yang unik 17 unsur-unsur kimia dalam jadual berkala yang dikenali pada siri lantanida, ditambah yttrium. Bumi jarang yang menyokong teknologi yang penting dalam memenuhi tiga trend sosial utama: meningkatkan kecekapan tenaga, meningkatkan perlindungan alam sekitar dan pengecilan teknologi digital.

Bumi Aplikasi jarang
Bumi jarang menjadikan dunia ini tempat yang lebih cerah terang dengan keajaiban cahaya dan kebijaksanaan warna. Jika kamu melihat ke atas, kemungkinan lampu di atas kepala anda mengandungi Bumi Langka; monitor komputer anda mengandungi Bumi Langka; dan tanpa ragu-ragu televisyen warna anda mengandungi Bumi Rare. Turbin wain, kenderaan hibrid, bateri yang boleh dicas semula, telefon bimbit, plasma dan televisyen Paparan Kristal Cecair (LCD), pemacu cakera dan penukar bermangkin semua bergantung kepada sifat-sifat yang unik yang disediakan oleh unsur-unsur Rare Earth.





Sumber : LynasMalaysia
Baca Selanjutnya Apa Itu Lynas?

.

KFC Tiruan Di IRAN??

Sebauh restoran Kentucky Fried Chicken dibuka di bandar Karaj, Iran baru-baru ini. Pembukaan "KFC" ini mengejutkan ramai pihak kerana restoran KFC ditutup secara pukal pada tahun 1979 ketika Revolusi Islam kerana dilabel tidak Islamik dan terlalu Amerika. Pemegang francais "KFC Iran" , Ami-Hossein Alizadeh berkata beliau membuka restoran KFC ini setelah mendapat persetujuan KFC Amerika. Walaubagaimanapun KFC Amerika menyangkal kenyataan beliau kerana semua orang pun tahu Amerika menyekat perdagangan antara mereka dan Iran sejak berdekad lamanya. Pihak KFC Amerika juga kini bercadang menyaman Alizadeh kerana menggunakan cap dagang dan nama Kentucky Fried Chicken tanpa kebenaran mereka.

Restoran (PERSIAN Fries Chicken)PFC bkn KFC


Baca Selanjutnya KFC Tiruan Di IRAN??

.

Alhamdullilah! Mawi Dan Ekin Menerima Ahli Keluarga Baru Pada Jam 4 Pagi


Isu ini disebarkan oleh rakan artis mawi dan ekin di halaman twitter. Mawi dan Ekin selamat menerima anak pertama mereka pada pukul 4 pagi tadi,

menurut info ekin melahirkan bayi perempuan dan selamat bersalin serta dalam keadaan sihat.Sebarang Perkembangan kami akan post di sini. Tunggu dan lihat ^^
Baca Selanjutnya Alhamdullilah! Mawi Dan Ekin Menerima Ahli Keluarga Baru Pada Jam 4 Pagi

.

Leia Rose - Baby Perempuan Marion Caunter

post ini tentang anak kepada marion caunter dan SM Nasaruddin. Comel budak nie macam mak dia kan? hehe ^^



Arrr booo


errr err


baby tengok apa tuuu,, eee tomey tomey


manjanyaa dgn mak diaa,,
Baca Selanjutnya Leia Rose - Baby Perempuan Marion Caunter

.

Injil Yang 100% Original Ditemui Di Turki

Adakah ini Gospel Barnabas yang tulen??
sebuah kitab injil purba ditemui di turki dan sekarang dipertontonkan. Menurut info yang admin dapat kitab injil ini dianggarkan berusia lebih 1500 tahun.Injil ini sangat unik dari kitab sekarang yang telah diolah oleh paderi-paderi sebelumnya kerana terdapat sepotong ayat yang menyebut tentang Nabi Muhammad (SAW)


antara ayatnya adalah
'Bagaimana Mesiah harusdi panggil? Nabi Muhammad (saw) ialah namanya"

Kitab injil ini sebenarnya ditemui dalam sebuah rampasan pada tahun 2010. Ketika ianya ditemui injil purba ini cuba diseludup keluar dari Turki. Selama dua tahun kewujudannya dirahsiakan pihak Turki sementara itu kerja pemuliharaan dilakukan untuk memastikan kitab ini terjaga. Kitab injil ini diperbuat dari kulit lembu dan ditulis dengan dakwat keeemasan menggunakan bahasa Aramaic yang wujud ketika Nabi Isa masih hidup. Ianya dianggarkan bernilai USD 14 Juta. Sebuah salinan fotokopi dari Gospel Barnabas injil ini pula dikatakan pernah dijual pada harga USD 1 Juta!


Pihak Vatikan turut menyatakan hasrat untuk melihat sendiri Injil ini bagi memastikan ketulenannya. Ramai ahli arkaelogi menyangkal kesahihannya kerana ianya ditulis 500 tahun selepas kewafatan Isa A.S.- dailymail


Baca Selanjutnya Injil Yang 100% Original Ditemui Di Turki

.

Memey Lawak : Video Presentation Untuk Project Marketing

Sebuah Video dari pengarah muda yang baru nak naik,, Admin la tu hehehe
ini merupakan video untuk admin dan group present untuk marketing projek,,
video x berapa nak cool sangat sebab kerja last minute,,
hari nie nak present malam tu baru start buat slide, logo and this damn video ^^
apapun kami dah berjaya lepas test petang tadi,, congrat to all my team


untuk video nie admin cuma guna window movie maker,,
software nie elok untuk sesiapa yang nak start belajar edit video kerana interface nya yang user friendly,
Baca Selanjutnya Memey Lawak : Video Presentation Untuk Project Marketing

.

Video + Mp3 : Sekumpulan Orang Gila - Sumpah Pendekar

Sumpah Pendekar adalah lagu yang memberi banyak makna, lirik lagu ini adalah ciptaan M.Nasir. Sekumpulan Orang Gila membawa lagu ini dengan sangat baik tapi admin lebih suka lagu Cover Bruno Mars - grenade best orrr



Lyric :

Sekumpulan Orang Gila - SUMPAH PENDEKAR

Bunga-bunga berguguran
Mana menghilang ?
Harapan kecundang
Bisa bangkitkah lagi ?
Jika kita asyik melapah daging saudara sendiri
Robohlah kota cita-cita kita

Konon di satu masa kita dipandang tinggi
Kini bergemlimpangan
Tubuh yang tumpas di lorong-lorong hanyir
di pembuangan najis
Dari kerakusan sendiri

Sudahkah kita lupa pada ikrar pemuda?

Lupakah pada sumpah pendekar?
Berpegang pantang main kepala
Berjanji takkan jual maruah
Takkan bertikam sesama
Itulah janji kita

music by SOG
lyric by M.Nasir
produced by Tam & SOG
recorded at Ronggeng Studio

Sekumpulan Orang Gila - Sumpah Pendekar Original Version
Baca Selanjutnya Video + Mp3 : Sekumpulan Orang Gila - Sumpah Pendekar

.

Video : Adik Wani - Tubik Masuk

Azmahirwani Nordin, 21 atau lebih popular dengan Adik Wani seorang pendikir wanita yang sering kali menjadi tumpuan golongan pengemar dikir barat di sekitar pantai timur. Namun dengan lagu Tubik Masuk, adik wani menjadi kritikan beberapa pihak yang menuduh adik wani ingin mancari publisiti murahan dan mencemarkan seni dikir barat sendiri.


berikut merupakan komen adik wani

Saya tidak berniat untuk mencemarkan nama baik dikir barat di negeri ini. Mungkin ada yang salah faham bahawa dikir moden tiada kaitan dengan dikir barat asli kerana dikir moden lebih kepada nyanyian versi loghat Kelantan yang disadur dengan pelbagai irama seperti pop. Mengenai imej seksi, saya mohon maaf andai penampilan saya itu keterlaluan.

Ini adalah lagu yang menjadi kontroversi oleh adik wani


Baca Selanjutnya Video : Adik Wani - Tubik Masuk

.

Gambar Pertandingan Beromen Paling Lama Di China

18 Febuari lalu telah diadakan pertandingan berkucup paling lama di Hefei, Provinsi Anhui China. Seramai lebih daripada 50 orang pasangan memasuki pertandingan comolot paling lama ini denghan harapan memenangi sebentuk cincin permata bernilai 50 000 Yuan (Rm 24 000). Pertandingan ini dimenangi pasangan yang berjaya bercium selama 2 jam 43 minit. Tidak la sehebat ciuman pasangan gay di thailand tapi pasangan lelaki perlu mengangkat pasangan perempuan semasa melakukan ciuman.Tengok sendiri gambar di bawah sampai pangcit si perempuan ^^




Baca Selanjutnya Gambar Pertandingan Beromen Paling Lama Di China

.

Polis Diraja Malaysia Rampas Kelapa


Baca Selanjutnya Polis Diraja Malaysia Rampas Kelapa

.

Maria Ozawa Antara Orang Yang Paling Berpengaruh Di ASIA

Maria Ozawa mempunyai pengaruh di serata rantau asia dan sering kali menjadi buah mulut setiap jejaka yang kagum dengan kecantikan dan paras badan yang seksi milik maria ozawa


Berikut merupakan sedikit biografi tentang Maria Ozawa AKA Miyabi

Nama Pentas: Miyabi
Tarikh Lahir: January 8, 1986
Tempat Tinggal: City Hokkaido, Japan
Ukuran Badan: Round 1: 88; Round 2: 58; Round 3: 86 (cm)
Tinggi: 1m62; Weight: 48 (kg)
Warna Mata: Brown
Warna Rambut: Black
Payudara: Semulajadi
Jenis Darah: A
Education: Communication with the opposite sex (this is important in the history of a porn actor, it tells us that people like dealing with the opposite sex or same sex, that is a normal sexual desire or lesbian attachment)
Race: Lai Japanese and French - Canada (mother is Japanese, his father is French-Canadian)
Personal Website: http://blog.dmm.co.jp/actress/ozawa_maria
                           : http://ozawazone.com/
Facebook Page: http://www.facebook.com/ozawazone
Twitter: https://twitter.com/ozawamaria0108

Baca Selanjutnya Maria Ozawa Antara Orang Yang Paling Berpengaruh Di ASIA

.

AUGUST BURNS RED / BLESS THE FALL : LIVE IN MALAYSIA 29 APRIL 2012


Baca Selanjutnya AUGUST BURNS RED / BLESS THE FALL : LIVE IN MALAYSIA 29 APRIL 2012

.

10 Gambar Kambing Yang Hebat

perh!! sangat hebat beliau










Baca Selanjutnya 10 Gambar Kambing Yang Hebat

.